Οι hip hoppers στον αγώνα κατά της λεξιπενίας

by

– Ο νέος δίσκος του dynamic duo της ελληνικής hip hop Αρτέμης/ Ευθύμης λέγεται ‘ Ο διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός( ναι, ακριβογιός) της πίστης’. Πραγματικά θέλουμε να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους ‘Ελληνες hommies, αλλά δε μας αφήνουν. Πρώτα κατασκεύασαν ένα παράλληλο σύμπαν όπου το λεωφορείο 024 κάνει τη διαδρομή Κυνόσαργους- Τρεις Γέφυρες- Χάρλεμ και τώρα νομίζουν ότι είναι εκτελεστές σε παρακρατική οργάνωση( ή ρασιοναλιστές φιλόσοφοι). Δεν έχουμε δει το tracklisting, αλλά πιθανότατα θα υπάρχει τραγούδι με τίτλο ‘I am my brother’s keeper’, όπου κηρύσσουν τον πόλεμο στη ‘famiglia’ του Νίβο με τους στίχους ‘you don’t scare me no no no, we may suck but you just blow’.

– Μετά την εμφάνιση του Παναγιώτη ‘πίνω στην υγεία των κορόιδων που με ψηφίζουν’ Ψωμιάδη στην κριτική επιτροπή των καλλιστείων του ΑΝΤ1 τα επόμενα τηλεοπτικά βήματα του ανθρώπου που μιλάει σε τρίτο ενικό ( ‘ο νομάρχης’) λες και είναι ο Ραμσής ο Β’ απ’ότι μαθαίνουμε είναι τα εξής: συμμετοχή στο παιχνίδι Ciao Darwin( Μακεδονομάχοι vs Σκοπιανοί), πέρασμα από το σίριαλ Υπέροχα Πλάσματα( as himself), συμμετοχή στα Μαύρα Μεσάνυχτα ως γεροντοemo γκόμενος της κακομαθημένης κόρης( πάντα κοντά στη νέα γενιά), ενώ έχει ήδη κλείσει ως σχολιαστής στην ιππασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου( με τόσες περαντζάδες με άλογο έχει γίνει πλέον ειδικός στο ντρεσάζ)

– Εντυπωσιασμένοι μείναμε από την επανεμφάνιση στις τηλεοπτικές οθόνες του γνωστού φαν της Εθνικής ποδοσφαίρου Σάββα( το σλόγκαν ‘gooten epityxien’ έχει από τώρα στο τσεπάκι το Χρυσό Ερμή), ενώ πραγματικά δε χορταίνουμε από τις έξυπνες διαφημίσεις σχετικές με το Euro 2008 που μας έχουν κατακλύσει και η λέξη ‘πειρατικό’ ηχεί σαν μουσική στ’ αυτιά μας. Αν υπήρχε Θεός, την ώρα του γυρίσματος ο Σάββας θα παρασυρόταν από διερχόμενο τραμ, σαν Κενυάτης μαραθωνοδρόμος στην Αθήνα. ‘H θα έπεφτε πάνω του άτρακτος αεροπλάνου, αλά Donnie Darko. ‘H θα τον κάρφωνε αλεξικέραυνο από παρακείμενη εκκλησία, όπως στην Προφητεία. Ο,τιδήποτε, αρκεί να μας απάλλασσε απο τα κριαρίσια χοροπηδητά του και αυτή τη φωνή που μας στέλνει κατευθείαν στα βαρβιτουρικά.

– Κάτι τέτοιο φανταζόμαστε ότι είχε στο μυαλό της η Ράνια Θρασκιά όταν έκανε προ ημερών μια εκπομπή για ‘καλοκαιρινούς έρωτες που μας χτυπάνε την πόρτα’…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: