H Mourga βουτάει σε Λουτρό Αίματος

by

H Mourga είναι φαν των intvduals. Kαι του αίματοςΤhis could be the beginning of a wonderful friendship…

 Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω!Δολοφόνοι κατά συρροή, ή αλλιώς Serial Killers.Aγαπημένη θεματολογία του Hollywood, αλλά και του κάθε ανώμαλου που βρίσκεται ανάμεσά μας.  Ο σήριαλ κίλλερ είναι κάποιος που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους «μπάτσοι», κινείται μεθοδικά και με ακρίβεια ψυχαναγκαστικού, γουστάρει τις τελετουργίες, και συνηθίζει να αφήνει πίσω του «ένα του σημάδι μόνο», το λεγόμενο “signature”, ή όπως το αποκαλούν οι ομοσπονδιακοί καταναλωτές ντόνατ, “calling card”.Στο σημερινό επεισόδιο θα ασχοληθούμε με τους κινηματογραφικούς φονιάδες που ξεχώρισαν, σύμφωνα με το ένα και μοναδικό μου γούστο. 

1.      Patrick Bateman – American Psycho

Στύλ θανατηφόρο, κορμί ατσαλένιο, κουζίνα Δελούδης, σε ρετιρέ ζηλευτό. Τι κοστούμια Valentino, τι μάσκα προσώπου, τι overnight bag Jean Paul Gaultier…. Ψυγείο τακτοποιημένο, όλα σε ταπεράκια, γαμάτο ηχοσύστημα (κι ας ακούει Phil Collins), αρραβωνιάρα πρώην τσιρλίντερ και σορόριτι σίστερ που τον πρήζει για γάμο, μα πάνω από όλα business card έργο τέχνης. Στο ρόλο του Bateman ο Christian Bale, που γαμεί και δέρνει με τυχαία κριτήρια (disorganised crime). Τσεκουρώνει υπαλλήλους και ιερόδουλες, αλλά κλέβει και την ταυτότητα του μεγαλομέτoχου/συναδέρφου. Πρόκειται για τον κλασικό γιάπη, με καταπιεσμένη παιδική ηλικία, μητέρα παρατημένη στο σανατόριο, και απόψεις πιό δεξιές και από αυτές του Πλεύρη. Highlight: φόνος ιερόδουλης με αλυσοπρίονο Ηusqvarna. Κυνήγι στο κλιμακοστάσιο γυμνός (κορμί λαμπάδα), φορώντας μόνο  το γυαλισμένο λευκό σπορτέξ.  

2.      Mickey and Mallory Knox –  Natural Born Killers

Ο Μίκυ (Woody Harrelson) σώζει τη Μάλορι (Juliette Lewis) από τον ανώμαλο πατέρα, την απαθή μητέρα και το ζόμπι αδερφό της, και ξεκινούν να σαρώσουν τα states. Αφού λοιπόν ο πατέρας τρώει ψάρι για βραδινό (τον πνίγουν στο ενυδρείο), το ζευγαράκι την κάνει για να χαθούν στο ηλιοβασίλεμα. Ε καλά, στην πορεία τρώνε και 52 συνολικά κακομοίρηδες που βρέθηκαν μπροστά τους. Highlight 1: Η Μάλορι χτυπιέται στο κελί της, σαπίζει στο ξύλο ένα μπάτσο, ενώ λίγο πρίν με φωνή αγγέλου (από την κόλαση) τραγουδά το Born Bad. Highlight 2: Η Μάλορι είναι σε ένα τελειωμένο ντάινερ, και βάζει 7ιντσο στο Juke box: L7, Shitlist(ύμνος). Πιό δίπλα ένας πορνόγερος τη ζαχαρώνει, και αυτή του λέει “ Are you flirting with me”? φυσικά απάντηση δεν πρόλαβε να δώσει ο τύπος, καθώς ο Μίκυ σαν σωστός ιππότης τον αποτελειώνει με ένα πηρούνι στο δόξα πατρί.  

3.   Carl Rudolph Stargher – The Cell

O Vincent D’ Onofrio υποδύεται τον ψυχοπαθή δολοφόνο (the epitome of sic) που γουστάρει ξανθιές. Παράλληλα, η λαμπρή επιστήμων Catherine Dean (Jennifer Lopez) έχει σπάσει το κεφάλι της να τον βρεί μέσω της επιστημονικής μεθόδου που σχετίζεται με ένα κοστούμι εικονικής πραγματικότητας και άλλα τέτοια κουλά…Εντωμεταξύ όμως ο serial Carl παίρνει τα θύματά του, τα βάζει σε ένα μεγάλο γυάλινο installation με νερό, και αν η Catherine δεν αφήσει τις μαλακίες και τα φλέρτ με τον μπάτσο που ερευνά το κέις και δεν μπει στο υποσυνείδητό του δολοφόνου, θα τις βρούνε όλες μουλιασμένες. Τελικά η επιστήμων τα καταφέρνει, όπως κάθε ψυχολόγος τα καταφέρνει άλλωστε, και διεισδύει στην κολασμένη ψυχή του δολοφόνου, και έτσι σώζει το τελευταίο του θύμα και μετά τα φτιάχνει και με το μπάτσο και περνάνε την υπόλοιπη ζωή τους τρώγοντας dunkin donuts και διαβάζοντας Λεό Μπουσκάλια. Highlight 1(μόνο για αγόρια): πολλά ζούμ στο τοπικό πάχος στα κάλη της Lopez όσο αυτή φορά το virtual reality suit 

4.      Hannibal Lecter – The Silence of the Lambs

Η αηδία στο μεγαλείο της. Τους κρατάει ζωντανούς για 3 μέρες. Μετά τους πυροβολεί, τους ξεπετσιάζει και τους πετάει στην ανακύκλωση του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για άλλον ένα δολοφόνο κατά συρροή με σεβασμό στη λεπτομέρεια και χειρουργική ακρίβεια. Φυσικά η κανονική αστυνομία δεν μπορεί να το λύσει το αίνιγμα, και γιαυτό καλούν τους ομοσπονδιακοί, οι οποίοι όντας πρώην μπάτσοι κι αυτοί, αδυνατούν. Οπότε αναλαμβάνει η Κλαρις (Jodie Foster) να βγάλει το φίδι από την τρύπα, μιλώντας με τον πρώην κανίβαλο και νύν ισοβίτη -με σπουδές στην Ψυχιατρική- Hannibal Lecter (Anthony Hopkins). Κάπου στη μέση αυτός καταφέρνει και διεισδύει στο υποσυνείδητό της ως μια άλλη J Lo (βλέπε The Cell), και αντί να την οδηγήσει στον ψυχοπαθή φονιά που βγήκε παγανιά (it rhymes!!), την τρελαίνει γιατί της θυμίζει τη δική της γαμημένη παιδική ηλικία. Ενδιάμεσα απολαμβάνουμε σκηνές άπειρης σιχαμάρας, με διαμελισμένα πτώματα.Highlight: H Jodie είναι στο σπίτι και ψάχνει να βρεί το θύμα για να το σώσει, ενώ από πίσω της σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο «κακός» με γυαλιά Night vision!!! Το ποπ κόρν και ό,τι άλλο έχεις φάει από το πρωί έχει κατέβει πια στην -όχι-πλέον-τόσο-άσπρη- κάλτσα σου. 

 5.      John Doe – se7en

Για μένα προσωπικά το τέλος ήταν και happy, για 2 λόγους: 1) το τελευταίο θύμα ήταν η γυναίκα του Brad Pitt άρα το πεδίο ήταν πλέον ελεύθερο. 2) τη γυναίκα του υποδυόταν η ξινή, σιχαμένη και μισητή πιό πολύ και από τη Minnie Driver, η Gwyneth Paltrow. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή ( προσοχή: στους τίτλους ακούγεται το Closer των NIN). Ο John Doe (Kevin Spacey) έχει φάει κόλλημα και την έχει δει τιμωρός. Θέλει να εξοντώσει αυτούς που πραγματοποιούν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα: Λαγνεία, Απληστία, Λαιμαργία, Οκνηρία, Οργή, Ζήλεια και Αλαζονεία. Γιαυτό βγαίνει τσάρκα και θανατώνει ανυποψίαστους πολίτες (sic) με τρόπο αντίστοιχο της αμαρτίας τους. Χαρακτηριστικό το πλάνο με τον κτηνώδη τύπο που βρήκαν νεκρό στην πολυθρόνα – είχε κάνει Ο.D. στην καρμπονάρα! Στους τίτλους τέλος ακούγεται το Hearts Filthy Lesson, να μάθει ο Brad  να γουστάρει την μαλάκω.

Highlight:  το τέλοςJ

9 Responses to “H Mourga βουτάει σε Λουτρό Αίματος”

  1. Ri Says:

    “ο Christian Bale, που γαμεί και δέρνει με τυχαία κριτήρια”
    🙂
    mourga my idol! poso dikio exeis, an kapoios borei me perifania na anafonisei “gamo kai derno” stous xalepous kairous pou zoume, einai mono o christian bale!

  2. mourga Says:

    🙂 🙂 🙂
    kai o hugh jackman, alla den exei kanei akoma ton fonia (gamwto, na tou skizotan ligo kai to mplouzaki)

  3. theintvduals Says:

    ησυχάστε. σαν τις χήρες στο κρεβάτι κάνετε!

  4. Ri Says:

    HUGH JACKMAN! mmmmmm..
    skismeno blouzaki!
    yamiii!
    hehe! intv mi milas se eidame pos ekanes extes me tin akatanomasti!

  5. mourga Says:

    poia?poia?? den pisteyw kamia gwyneth? sienna? oxi thee mou, as min einai h nicole…h katherine zeta jones…?

  6. theintvduals Says:

    Ri μην τολμήσεις και αποκαλύψεις…σ’εχω στο χέρι.

  7. Ri Says:

    mourga darlin’ distixos den dinamai na apokalipso tis piges mou!
    o -os gnoston- ruthless intv tha kanei oti einai dinaton gia na me katastepsei.

  8. mourga Says:

    god damn it!!! (eric cartman accent)
    tha to brw, pou tha mou paei…

  9. lady d Says:

    mourga prosexete kratai (giaponeziko) maxairi!!! giaponezika = ta kalitera

Leave a comment